מרכזי הסיוע
לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית
כאן בשבילך
את לא לבד. אתה לא לבד.
איך נוכל לעזור?
שירותי מרכזי הסיוע ברחבי הארץ
פגישת סיוע
לצד מערך הסיוע בטלפון, בצ'אט ובווטסאפ, אפשר להגיע לפגישת סיוע עם רכזת סיוע או מתנדבת מנוסה.
בפגישה נבין יחד מה הצרכים שלך ומה נחוץ לך כדי להתמודד עם הטראומה שעברת. זה המקום להציף את הקשיים, הלבטים והחששות, לקבל מידע רלוונטי מהצוות המקצועי שלנו ולשמוע מה אפשרויות הפעולה שלך. הפגישה יכולה לשמש לתמיכה בלבד, או עבור מידע וחיבור למענים שונים בקהילה, כמו טיפול נפשי, תמיכה מביטוח לאומי או הליכים משפטיים (ולהמשיך לליווי ייעודי עבור כל אחד מהם). אם יש צורך, נוכל לחשוב יחד איתך על פתרונות אחרים שנחוצים כרגע.
מערך הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית
מערך הסיוע שלנו מציע מענה ראשוני וזמין למי שעברו פגיעה מינית ולסביבה המלווה אותם/ן בטלפון, בצ'אט ובווטסאפ. אנחנו כאן כדי להקשיב, לתמוך, לתת מידע ולהפנות לשירותים נוספים שנחוצים בעקבות פגיעה – בתוך מרכז הסיוע או בקהילה.
הסיוע שלנו מבוסס קודם כל על הקשבה, במטרה להבין את הצורך שעומד מאחורי הפניה. לא נבקש ממך פרטים על הפגיעה, ולא נחליט עבורך מה נכון לעשות, או איך לעשות את זה. ניתן לך מידע על מענים מקצועיים ואפשרויות פעולה, ונשאיר לך את השליטה והבחירה בכל רגע ורגע. תוכן שיחת הסיוע חסוי, ואין צורך להזדהות כדי לקבל סיוע.
אנחנו מאמינות ומאמינים לך.
קבוצות תמיכה
קבוצות התמיכה של מרכזי הסיוע מציעות מרחב בטוח ומוגן להתמודדות עם טראומה מינית, בו אפשר לשתף בחוויות, תחושות, קשיים והצלחות הקשורים להתמודדות עם הפגיעה.
מרכזי הסיוע מציעים קבוצות שונות לקהלים שונים, כמו נפגעות טראומה מינית בילדות, קבוצות לגברים נפגעים, קבוצות כלליות ועוד, לצד קבוצות ייעודיות לסביבה הקרובה של נפגעות ונפגעים (הורים, בנות ובני זוג).
הקבוצות מונחות על ידי מנחות ומנחים מקצועיים עם התמחות בטיפול בטראומה מינית ומותאמות למאפיינים ולצרכים הייחודיים של המשתתפות והמשתתפים.
ליווי בהליכים משפטיים
לצד היתרונות של קבלת הכרה וצדק, הליכים משפטיים יכולים לעורר קשיים רבים בקרב נפגעות ונפגעים. לכן, מרכזי הסיוע מציעים שירות ייחודי של ליווי בהליכים משפטיים, עם מעטפת שירותים רחבה שבנויה לעזור בהתמודדות בכל שלב ושלב.
בין היתר: מתן מידע והסברים לפני ההליך, וסיוע בהתלבטויות; תיאום הגשת תלונה אצל חוקרת עבירות מין ייעודית; ליווי פיזי להגשת תלונה, להשלמות חקירה ולעימות עם הפוגע; סיוע במעקב אחר מצב התיק במשטרה ובפרקליטות; ליווי לאורך שלבי המשפט, כולל ליווי פיזי לדיונים וסיוע בבירור מצב התיק; סיוע בכתיבת עררים במקרה של סגירת התיק; הפניה לגורמי מקצוע לצורך חוות דעת מומחית; תמיכה רגשית לכל אורך הדרך, לפי רצון הפונה.
מיצוי זכויות
פוסט טראומה בעקבות פגיעה מינית עלולה להוביל לפגיעה בתפקוד היום-יומי בתחומי חיים שונים, שיכולה לזכות בקצבת נכות כספית מהביטוח הלאומי, בזכויות של סל שיקום או בפתרונות דיור.מרכזי הסיוע מציעים ליווי ותמיכה חינם בהליכי ההכרה מול הביטוח הלאומי, כולל ייעוץ ומתן מידע על תנאי הסף לקבלת הזכאות, איסוף ומילוי המסמכים הנדרשים וליווי פיזי בהגשת התביעה ובוועדה הרפואית. הליווי הוא ללא כל התחייבות, ואפשר להפסיק אותו בכל שלב.
ליווי קהילתי במקרי פגיעה
כשפגיעה מינית מתרחשת בתוך קהילה, היא משפיעה על הקהילה כולה. הפגיעה מערערת את תחושת הביטחון והשייכות, וכשהפוגע הוא חלק מהקהילה יכול להיווצר קרע ופיצול בין החברות והחברים בה.מרכזי הסיוע מציעים ליווי קהילתי במקרים של פגיעה מינית – תהליכי התערבות ייעודיים, ששמים במרכז את המענה המיטיב לנפגעות ולנפגעים, לצד תהליכי עיבוד ותמיכה מעשית ורגשית לחברות ולחברי הקהילה. בקהילות בהן קיים צוות מוגנות, מרכזי הסיוע מציעים הכוונה במתן מענה רגיש, דיסקרטי ומותאם לצורכי הנפגעת או הנפגע.
ליווי בהתנהלות מול התקשורת
פנייה לתקשורת יכולה להיות אמצעי לקבלת צדק והכרה בעקבות פגיעה מינית, אך היא כרוכה בחשיפה רגישה מאוד, בלי תוצאות מובטחות.
איגוד מרכזי הסיוע מציע ליווי בתקשורת, שניתן על ידי דוברת האיגוד, ונועד להגביר את השליטה שלך בתהליך.
הליווי משתנה ממקרה למקרה, ויכול לכלול שיחה למיפוי ההזדמנויות והקשיים בתהליך, התנהלות מול כלי התקשורת, נוכחות פיזית בראיון ועוד – בהתאם לצורך ולרצון שלך.
פרויקט התיעוד
פרויקט התיעוד הוא מאגר ראשון מסוגו של עדויות אישיות של נפגעות ונפגעי תקיפה מינית. הוא מציע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית לתעד בווידיאו את הסיפור האישי, ובתוכו גם את סיפור הפגיעה. התיעוד יכול לאפשר לנפגעות ולנפגעים לענות על הצורך להשמיע קול, לשבור את מחסום הבושה והסוד ולקבל חזרה את השליטה על הסיפור האישי ולזכות בהכרה.
התיעוד נעשה במפגש ייעודי במרכז הסיוע או בכל מקום אחר בארץ, לבחירתך. הסיפור הוא שלך, ולכן גם הבחירה מה לספר ואיך נשארת בידיים שלך. לאחר סיום התיעוד ניתן לך עותק מהתיעוד המצולם ונשמור את התיעוד בארכיון העדויות המאובטח.